OKOV

Doprinos kvalitetnom proizvodu pored profila i stakla, donosi i okov. Veoma je bitan segment gotovog proizvoda nezavisno da li je u pitanju aluminijumski ili PVC. Njime se postiže sigurnost, trajnost i, što je najbitnije, energetska efikasnost jer proizvod čiji okov kvalitetno funkcioniše ostvaruje i kvalitetno dihtovanje, a samim tim i uštedu. Osnovna podela okova je na one koji se koriste za, takozvani, PVC žleb (koristi se kod proizvodnje PVC i jednim delom kod aluminijumske stolarije) i one koji se koriste za euro žleb (koriste se kod aluminijumske stolarije). PVC i Euro – žleb su univerzalni pojmovi, što znači da postoji mogućnost uparivanja raznih proizvođača profila, sa raznim okovima. Postoje i okovi za koje je karakteristično da se koriste samo kod jedne vrste profila.

PVC ŽLEB

STANDARD – WINKHAUS PRO PILOT
Mogućnost kombinovanja okretnog i nagibnog otvaranja. Ovaj okov predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta.

SIGURNOSNI – WINK HOUSE ACTIVE PILOT
Mogućnost kombinovanja okretnog i nagibnog otvaranja. Povećan stepen sigurnosti sa još dosta naprednih izmena u odnosu na standard.

SKRIVEN – SELECT
Karakterističan po tome što mu se ne vide šarke. Svi elementi osim ručice su skriveni i ne vide se.

PARALELNO OTVARANJE – PADK
Najnoviji proizvod koji pruža poseban komfor. Pored dosadašnjeg okretnog i nagibnog otvaranja prozora ili kip otvaranja postoji mogućnost paralelnog otvaranja kod kog se celo krilo odvoji od prozora po celom obimu. Ventilacija vazduha je kvalitetnija i neuporedivo brža, a samim tim i sa manje energetskih gubitaka.

EURO ŽLEB
Mogućnost kombinovanja okretnog i nagibnog otvaranja. Kombinovanjem elemenata kao što su: boja, oblik i način otvaranja, pruža se velika mogućnost pri odabiru okova za vašu stolariju. Neki od njih su paleta boja vidljivih elemenata, boja i oblik ručice, načini zatvaranja pomoćnih elemenata, odabir okova namenjenih osobama sa invaliditetom i slično.

OTKLOPNO KLIZNI SISTEM
Predstavlja specijalan okov koji se kombinuje sa svim vrstama stolarije. Karakterističan je po načinu otvaranja, koji je na prvom mestu praktičan zbog toga što otvarajući deo kliza i ne zauzima dodatni prostor. Ima mogućnost “kipovanja”, kao i paralelnog otvaranja u službi dobrog provetravanja prostorije. Nema ograničenja kod kvaliteta dihtovanja kao klasični klizni sistemi jer se dihtovanje ostvaruje sa gumenim kederima, a ne sa četkicama koje ipak prave određene gubitke. Ima mogućnost izrade velikih otvora, pa je samim tim zastupljen na mestima gde se traži transparentnost.

Ulazna vrata čine lice vašeg objekta, a pored estetskog dela, vrata moraju imati dobre sigurnosne karakteristike. Spajanjem estetike sa visokim stepenom sigurnosti dobijamo vrata koja se mogu ponuditi i najprobirljivijim kupcima.

Okov za vrata predstavlja vrlo bitnu stavku pri odabiru ulaznih ili pregradnih vrata. Možemo ga podeliti na nekoliko delova:

IZGLED
Mogućnost odabira boja i izgleda vidljivih elemenata (kvalitet završne obrade): kvaka, rukohvat, šarka, rozetna, špijunka. Sve navedene stavke su promenljiva kategorija i zavise od sredstava i ukusa kupca, kao i od preporuke za to obučenih lica.

LAKOĆA UPRAVLJANJA
Biometrijski način zaključavanja. Otiskom prsta senzor prepoznaje osobu i vrši otključavanje, odnosno zaključavanje vrata. Postoji mogućnost konekcije na Smart sistem čime se kontrola ulaska u objekat može daljinski kontrolisati.

BEZBEDNOST
Šarke za vrata pored osnovne funkcije otvaranja svojim tehničkim karakteristikama utiču i na bezbednost proizvoda. Protivprovalna brava direktno utiče na stepen bezbednosti proizvoda i objekata. Može biti sa tri ili pet tačaka zatvaranja i zabravljivanja. Cilindar za vrata se dosta može razlikovati po svom kvalitetu, pa samim tim nudimo nekoliko opcija u odabiru broja tačaka zaključavanja, kao i odabiru cilindra.

DODATNA SIGURNOST
U slučaju da vam je potreban visok stepen sigurnosti, kombinovanjem adekvatnog profila sa specijalnim okovima I čeličnim neprobojnim pločama možemo ponuditi i proizvod sa visokim stepenom sigurnosti.

Za komercijalne objekte nudimo elektro (interfonske) brave, rukohvate najrazličitijih oblika (mogućnost izrade po vašem nacrtu), „RUKE“ za automatsko otvaranje i još mnogo savremenih i praktičnih stvari namenjenih najrazličitijim potrebama društva koje možete videti u našim prostorijama.

Katalog

Katalog.pdf

Deo naših projekata pogledajte u karticama projekti i galerija.