PVC konstrukcije

PVC je skraćenica za polivinil-hlorid i predstavlja moderan, veštački, termoplastični materijal. Dobija se kao kombinacija 43% nafte i 57% sirovine soli. PVC je najviše zastupljen u građevinarstvu. Čak 85% proizvedenog PVC koristi se baš u ovoj oblasti. Jedan od najverovatnijih razloga je njegova dugovečnost, koja se procenjuje i na nakoliko decenija. PVC je materijal koji je otporan na koroziju, rđu, vlagu, mehaničke udarce, abrazivna sredstva i zbog toga je našao veliku primenu u savremenom svetu. Najčešće se koristi za proizvodnju građevinske stolarije i njenih pratećih elemenata.
Takođe, PVC spada u materijale otporne na vatru, odnosno teško je zapaljiv. Čim se ukloni izvor vatre PVC prestaje sa gorenjem. Odličan odnos kvalitet/cena je PVC svrstao u jednu od najzastupljenijih sirovina.
PVC stolariju karakteriše nizak koeficijent propustljivosti toplote, što joj daje prednost u odnosu na druge vrste stolarije. Na ovaj način značajno se mogu smanjiti računi za grejanje, odnosno hlađenje prostorija. Ušteda zavisi od izbora koeficijenata propustivosti, ali i vrste stakla koja će se ugraditi jer su to dva osnovna parametra za dobijanje dobrog rezultata.
Bez obzira da li renovirate vaš dom ili ga tek gradite, PVC stolarija je moderan, kvalitetan, pristupačan i na dugi niz godina isplativ izbor.

IKD – INOVATIVNI SISTEM DODATNE TERMOIZOLACIJE PROFILA.

POZORSKI SISTEM: 8000

Prozorski sistem 8000 predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta. Idealan je za stambene
višespratne objekte. Jedan je od najzastupljenijih sistema.

POZORSKI SISTEM: 9000

Prozorski sistem 9000 je savremeni sistem sa visokim stepenom energetske efikasnosti. Pruža veliku mogućnost kombinovanja boja, termike, statike, bezbednosti i svih drugih parametara za dobijanje krajnjeg proizvoda visokog kvaliteta. Adekvatan i za potrebe pasivnih kuća.

LINEAR

LINEAR predstavlja najnoviji, ekskluzivni proizvod. Svestranost sistema upotpunjuje pravolinijski dizajn, prateći tako minimalistički trend moderne arhitekture, dok ostalim osobinama funkcije podiže standard u pogledu PVC stolarije. Poseduje veliki broj prednosti u odnosu na konkurentne proizvode, a karakteriše ga tehnologija od 74 mm, koja obezbeđuje visoku stabilnost sa modernim funkcionalnim staklom i zahvaljujući višekomornoj konstrukciji pruža veću sigurnost, zvučnu i toplotnu izolaciju.

VRATA SISTEM: STANDARD

Odličan odnos cene i kvaliteta. Dobar koeficijent termoizolacije i bezbednost.

VRATA SISTEM: PANEL

Sa dubinom ugradnje od 82,5 mm i modernom tehnologijom, ova serija predstavlja ekskluzivni sistem vrata i obezbeđuje odličan spoj estetike, termoizolacije i bezbednosti.

KLIZNI SISTEM

Novi klizni sistem kombinuje udobnost kliznih elemenata u iskorišćenju celokupnog prostora.

PODIZNO KLIZNI SISTEM

Spoj savršene izolacije, iskorišćenja prostora i modernog dizajna.

KUBUS

Novi dizajn za PVC prozore u arhitekturi. Zahvaljujući tehnologiji
skrivenog krila ima veliku površinu stakla.

STATIKA

Prilikom konstruisanja proizvoda vodi se računa o stabilnosti profila. U skladu sa tim, dimenzija glavne komora je dovoljno velika za stabilno, čelično ojačanje i rezultat toga je adekvatno ojačanje koje daje stabilnost profilu. Na taj način omogućena je izrada velikih elemenata gde naši PVC prozori mogu odgovoriti svakom zahtevu kupcu. STV – inovativni sistem koji poboljšava statiku za nestandardne pozicije. Tako je omogućena izrada velikih elemenata i naši PVC prozori mogu odgovoriti svakom zahtevu kupca.

VENTILACIJA

Otvaranjem prozora dolazi do velikog gubitka toplotne energije, stoga nudimo inovativne ventilacijske sisteme.
Automatski sistem provetravanja GECCO sprečava stvaranje plesni u špaletni prozora. Normalan položaj klapne je otvoren, svež vazduh slobodno struji i ulazi u prostoriju, a takođe prilikom jakog vetra klapne se automatski zatvaraju. Ovaj sistem ima dodatnu opremu u vidu filtera za prašinu i mrežicu protiv insekata, takođe može posedovati i dodatnu zvučnu izolaciju i zaštitu od kiše. Prednosti ovog sistema su: optimalan protok vazduha, minimalan gubitak energije, nemogućnost pogrešnog rukovanja, visoka toplotna i zvučna izolacija, sprečavanje stvaranja plesni, činjenica da je tih i bez zvukova.
Pored manuelnog korišćenja, imamo mogućnost instaliranja smart ventilacijskih sistema, koji nam pružaju
mogućnost održavanja svežeg i čistog vazduha u prostorijama i kada nismo tu.

SIGURNOST

Sa našim sistemima profila može se postići visoka protivprovalna zaštita za objekte. U zavisnosti od potreba kupca stolariju možemo opremiti klasom otpora WK1 i WK2.

Klasa otpora WK1:
– Osnovna zaštita od mogućih pokušaja provale
– Za prozore i balkonska vrata na spratu
– Protiv pokušaja provale upotrebom telesne snage kao što su udarac nogom ili guranje ramenom

Klasa otpora WK2:
– Zaštita od pokušaja provale
– Za prozore u prizemlju ili podrumu
– Protiv pokušaja provale jednostavnim alatima kao što su veliki šrafciger, klješta ili pajser

BUKA

Eliminacija buke je preduslov za kvalitan odmor i dobar san. Dokazano je  da buka šteti zdravlju, a današnjim načinom života gotovo je nemoguće izbeći je. Pažljivim odabirom stolarije uticaj buke se može smanjiti na minimum. Kombinovanjem vrhunskog sastava profila sa izuzetnim staklima možemo ponuditi rešenja najviših performansi na polju zvučne izolacije koji smanjuju buku i do 45 DB.

Katalog

Katalog.pdf

Deo naših projekata pogledajte u karticama projekti i galerija.