ALUMINIJUMSKE KONSTRUKCIJE

Aluminijumska stolarija predstavlja prozore i vrata sa izuzetno kvalitetnim svojstvima, koja se ogledaju u mnogostrukim prednostima, kao što su trajnost, moderan izgled i izolacija. Radi se o savremeno proizvedenoj stolariji, koja je u skladu sa svetskim standardima i procedurama proizvodnje.

KARAKTERISTIKE ALUMINIJUMSKE STOLARIJE
Aluminijumska stolarija važi za izuzetno kvalitetnu. U pitanju je konstrukcijski materijal, pogodan za izradu prozora, spoljnih ili unutrašnjih vrata većih dimenzija, uz dodatke kao što su spoljne ili unutrašnje roletne ili komarnici, kao i ukupnih konstrukcija velikih dimenzija. Radi poboljšanja generalno nižih izolatorskih svojstava, proizvodi se aluminijumska stolarija sa termo-prekidom, čime je izolacija zvukova, toplote i drugih eksternih uticaja značajno poboljšana.

PREDNOSTI ALUMINIJUMSKE STOLARIJE
Pre svega, aluminijum je dosta čvrst i izdržljiv, pa ne dolazi do menjanja svojstava i gubitka oblika tokom vremena. Postoji i veliki izbor boja i oblika ivica aluminijumskih profila.
Ukoliko se radi o aluminijumskoj stolariji sa termo-prekidom, zvučna, toplotna i
druga izolacija je zagarantovana. Štiti od jakih sunčevih zraka i izoluje UV zrake.
Stakla takođe imaju svojstvo sprečavanja kondenzacije vlage i stvaranja magle. Veći broj dihtung guma, termo-prekid i veliki izbor brava i ručki takođe su prednost ove stolarije. Aluminijumska stolarija je vrlo moderna, inovativna i uklapa se odlično u privatni ili poslovni prostor, što je važan estetski deo uređenja prostora.

PROZORSKI SISTEM: OBIČNO KRILO
Sistem za sve vrste okretno nagibnih, kao i fiksnih pozicija sa visokim stepenom energetske efikasnosti.

PROZORSKI SISTEM: SKRIVENO KRILO
Sistem savremenog dizajna za sve vrste okretno nagibnih, kao i fiksnih pozicija sa visokim stepenom energetske efikasnosti.

VRATA SISTEM: STANDARD
Standardni sistem za ulazna vrata. Koristi se često i najbolji je odnos cene i kvaliteta.

VRATA SISTEM: PANEL
Savremeni sistem za ulazna vrata sa visokim standardima estetike, energetske efikasnosti i funkcije.

KLIZNI SISTEM
Sistem koji odlikuje praktičnost i funkcionalnost sa širokim spektrom dizajna, bezbednosti i energetske efikasnosti.

PREKLAPAJUĆI SISTEM: HARMONIKA
Sistem sklopivih elemenata specifičnih karakteristika.

PROTIVPROVALNI SISTEM
Sistem namenjen objektima sa visokim stepenom bezbednosti.

PIVOT SISTEM
Sistem savremene arhitekture u konstruktivnom i estetskom smislu.

PODIZNO KLIZNI SISTEM
Podizno klizni sistemi su izvrsno rešenje za zahtevne projekte, koji ispunjavaju trend „transparentne“ arhitekture kroz velike staklene površine, sa visokom termičkom izolacijom, sigurnošću i modernim dizajnom. Njegov minimalistički dizajn i različite inovativne karakteristike čine ga idealnim izborom za projekte koji zahtevaju širok raspon za poboljšanu dnevnu svetlost, izvanredne performanse i maksimalnu jednostavnost korišćenja.

DRVO ALUMINIJUM SISTEM
Spoj tradicionalnog i kvalitetnog. Prozorski profil za drvo-aluminijum stolariju predstavlja vrhunac kvaliteta građevinske stolarije. Spoljni aluminijumski profil štiti unutrašnju lameliranu srž i na taj način pruža potpun komfor koji pruža kombinacija ova dva tipa profila. Toplotu i prijatnost doma koju daje sam drveni prozor kao osnova sa unutrašnje strane, kao i bezbednost i trajnost koji pruža aluminijum spolja.

SIGURNOST

Osećaj sigurnosti nema cenu. Svi naši prozori su opremeljeni osnovnim nivoom zaštite. Po potrebi, uz osnovni nivo, možemo obezbediti i viši nivo bezbednosti koji postižemo kombinacijom prozora sa ACTIV PILOT okovima uz mogućnost nadogradnje u zavisnosti od broja tačaka i načina bravljenja. Sa navedenim okovima zadovoljavamo klase otpora wk1 i wk2 kao i wk3 dodatnom ugradnjom specijalnih stakala.

Na osnovu statistike i naših iskustava nije neophodno svuda ugraditi visok stepen sigurnosti. Statistike pokazuje da su najkritičnije tačke lako dostupni i veliki prozori na prizemlju, balkon vrata na I spratu ako postoji terasa sa spoljnim stepenicama i ulazna vrata. Na takve otvore treba obratiti pažnju. Za otvore na višim spratovima I potkrovlju dovoljan je osnovni nivo sigurnosti.

VENTILACIJA

Za svežinu vašeg doma neophodna je dobra ventilacija prostora. Pored osnovnog načina ventilisanja prostora(otvaranje prozora na kip) naša kompanija nudi i dodatni način ventilacije u vidu sistema GECCO 3 I GECCO 4. Kod ovih sistema prozori ne moraju biti otvoreni da bi se prostor ventilisao, prostorije se luftiraju bez gubitka temperature i sa zatvorenim prozorima bez mogućnosti ulaska vlage u prostoriju tokom padavina.

GECCO 3 – Ventilacija sa polen filterom i mrežicom protiv insekata.

GECCO 4 – Ventilacija sa polen filterom, mrežicom protiv insekata i dodatkom za zvučnu Izolaciju.

BUKA

Eliminacija buke je preduslov za kvalitan odmor i dobar san. Dokazano je  da buka šteti zdravlju, a današnjim načinom života gotovo je nemoguće izbeći je. Pažljivim odabirom stolarije uticaj buke se može smanjiti na minimum. Kombinovanjem vrhunskog sastava profila sa izuzetnim staklima možemo ponuditi rešenja najviših performansi na polju zvučne izolacije koji smanjuju buku i do 45 DB.

Katalog

Katalog.pdf

Deo naših projekata pogledajte u karticama projekti i galerija.